Om mig

Bakom Hundflax står jag, Maja Kos, det är jag som har grundat och driver företaget. Hos mig har det alltid funnits ett stort intresse för djur och särskilt hundar. Drömmen för mig har alltid varit att få jobba med djur på något sätt. År 2020 tog jag första steget för att uppnå drömmen att arbeta med hundar, jag sökte då in till en hundskötarutbildning. Genom den utbildningen blev jag hunddagisföreståndare och certifierad hundinstruktör. Under min utbildning fick jag goda kunskaper inom hundträning, hunden som art, hundspråk och mycket mer.

Under våren 2022 tog jag nästa steg och startade mitt eget företag, Hundflax. Sedan dess har jag huvudsakligen varit aktiv med hundkurser och aktiviteter men jag erbjuder även privatträning. Min målbild med företaget är att kunna hjälpa hundar och hundägare att uppnå en trevlig och balanserad vardag tillsammans.

I min roll som hundinstruktör strävar jag alltid efter att ständigt lära mig nya saker och hålla mig uppdaterad. För att utvecklas och få ny kunskap går jag kontinuerligt kurser, utbildningar och lyssnar på diverse föreläsningar.

Mina utbildningar

Hundinstruktör & hunddagisföreståndare – Sommenbygdens Folkhögskola – 2020 – 2021

Berikningsinstruktör – Attityd Hundkunskap – 2022

Blygerhundsinstruktör – Attityd hundkunskap – 2022

Berikningskonsult – Hundutbildningsgruppen – 2023

H-märkt företag

Hundflax är H-märkt och jag är med i Sveriges Hundföretagare. H-märket är en kvalitetsstämpel som gör att du som hundägare kan känna dig trygg i att den du anlitar har rätt utbildning och kompetens.

Sveriges Hundföretag har som mål att ena hundföretagare i Sverige som har ett etiskt hundtänk och hög kvalitet på sina tjänster genom modern och konstant uppdaterad kunskap inom hund. Medlemmarna delar organisationens etiska värdegrund och filosofi.

Läs mer om Sveriges Hundföretagare.

Om Teddy

Teddy är en golden retriever som är född sommaren 2021. Han är min första hund och har varit ett stort steg för mig. Tack vare honom har jag fått uppleva valptiden och unghundsperioden och allt vad det innebär. Jag har fått veta hur det faktiskt är att äga och leva med en hund, också hur det är att träna hund i olika åldrar. Detta drar jag användning av i mitt arbete, det har hjälpt och utvecklat mig i min yrkesroll.

Sedan vi skaffade Teddy har jag fått en inblick i olika typer av utmaningar man kan ställas inför som hundägare. Vi ha kämpat med resursförsvar, kloklippning, problem på promenaden och mycket mer. Därigenom har vi fått träna och prova oss fram till den bästa lösningen för oss. Jag har fått inblicken i hur man kan individanpassa träningen på bästa vis.

Teddy är min lilla guldkille som dagligen lär mig nya saker.

info@hundflax.se

0704 - 82 52 45

Instagram

Facebook